Residenssi kokemuksia


Residenssi käynnistyi kesänä 2020. Yhdeksän sirkustaiteilijaa lähtivät kehittämään puistosirkusta Tampereen puistoihin. Eteläpuistoon esitys ajettiin paikalle saunalautta Tyynellä ja Vanhaan kirjastopuistoon pystytimme sirkusteltan. Residenssi oli erittäin toimelias osallistujien toiveista tehdä ja rakentaa mahdollisimman paljon esityksiä lyhyessä ajassa. Sirkustaiteilijat haastoivat itseään joka esitykseen esiintymällä itselleen poikkeavalla tavalla. Esiintyjät asettivat residenssiin omia henkilökohtaisia tavoitteita ja pyrkivät haastamaan itseään uuteen ja rohkeampaan heittäytymiseen. Ulkopaikkakuntalaisille KorentoArt tarjosi majoittumisen joko omissa tiloissaan tai saunalautalla. Palkkio kerättiin katusirkukselle tyypilliseen tapaan "hattuun".


Palaute residenssissä olevalta:

"Saunalautta Tyynellä vakavamielinen miehistö, kun takana on viimeinen yhteinen esitys.

Ja hymyilevä, kun olo on niin tyytyväinen ja kiitollinen.

Ja yksi ilomielinen ja railakas kuva, sille, että kokemus oli niin hulvaton.

Teimme kuuden päivän residenssissä joka toinen päivä esityksiä. Joka toinen päivä ideoimme seuraavan päivän esityksen. Ryhmä oli uusi, suurin osa toisilleen tuntemattomia sirkuksen tekijöitä.

Ja olipa se toimiva konsepti. Kaikki pelasi automaattisesti Joo! - peliä ja yhteishenki syntyi löylyissä. Luominen ja esiintyminen oli helppoa ja hauskaa, kuin leikkiä. Samalla viihdyttävää, taidokasta ja mukaansatempaavaa sirkusta."