Vauva- ja taaperosirkus

Vauva- ja taaperosirkus on yksi sosiaalisen sirkuksen muodoista, jossa vanhempi ja lapsi pääsevät yhdessä kokeilemaan sirkuksen erimuotoja sallivassa ympäristössä. Sosiaalinen sirkus on hyvä väylä vanhemmuuden tukemiseen. Leikin ja hauskanpidon lomassa voi oivaltaa tärkeitä asioita omasta vanhemmuudestaan.

Tarkoituksena on tarjota lapsilähtöisesti mahdollisuus tutustua taiteeseen ja kulttuuriin sirkuksen menetelmin. Yhteisen tekemisen kautta lapsen motoriset taidot kehittyvät ja aikuinen saa kevyttä liikuntaa. Toiminta antaa keinoja varhaisen vuorovaikutuksen tukemiseen ja tukea vanhemmuuteen. Tärkeintä on lapsen ja vanhemman yhteinen mukava hetki ja onnistumisen kokemukset. Ryhmät toimivat myös vertaistukena pienten lasten vanhemmille.

Vauvasirkus on vauvan ja vanhemman yhteinen sirkushetki. Se sisältää akrobatiaa, jongleerausta ja tasapainoilua, mutta mitään ennakko taitoja ei tarvita. 

Tärkeintä on vauvan ja vanhemman yhteinen kiireetön hetki yhdessä. Harrastus sopii kaikenikäisille vanhemmille, mutta vauvan olisi hyvä olla noin 6 kk-1 v. Mukaan rennot vaatteet, jumppamatto (jos löytyy), juomapullo ja avoin sirkusmieli. 

Toiminnassa edetään vauvan ehdoin ja tuokio kestää vauvojen jaksamisesta riippuen noin 30-40min. Tuokion jälkeen on tarjolla kahvia/teetä sekä mahdollisuus jäädä välipalalle. 

Taaperosirkuksessa taaperot pääsevät kokeilemaan sirkuksen eri muotoja sallivassa ympäristössä yhdessä vanhemman kanssa. 

Akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua... Tärkeintä on kuitenkin lapsen ja vanhemman yhteinen mukava hetki ja yhteinen harrastus. Harrastus sopii kaikenikäisille vanhemmille, mutta taaperon ikä olisi hyvä olla noin 1-2 vuotta.

 Mukaan rennot vaatteet, jumppamatto (jos löytyy), juomapullo ja avoin sirkusmieli. Toiminnassa edetään lapsilähtöisesti ja tuokio kestää taaperoiden jaksamisesta riippuen noin 45 min. Tuokion jälkeen on tarjolla kahvia/teetä sekä mahdollisuus jäädä välipalalle. Kurssi sisältää kolme tapaamiskertaa ja kurssille mahtuu yhteensä 8 lapsi/vanhempi paria.