Taideresidenssi SäVäri

Alkuvuoden ja kevään 2024 residensseihin haetaan vuoden loppuun mennessä!
Vapaamuotoiset hakemukset voit lähettää korentoartofficial@gmail.com. Hakemukseen oma/työryhmän esittely sekä lyhyehkö työsuunnitelma riittää.

"Peltoa ja metsää silmänkantamattomiin. Sitä on taideresidenssi SäVäri."

SäVäri on kahden kyläkoulun (yht.n.500 m2) ja 3 hehtaarin peltoa ja metsää muodostama kokonaisuus Sastamalan Sävin kylässä. Ympäröivä hiljaisuus, luonto ja koulujen hyväkuntoiset tilat luovat upean mahdollisuuden taiteen tekemiseen monipuolisesti. 

Residenssi palvelee hyvin mm. kuvataiteilijoita, kirjailijoita, esittävän taiteen tekijöitä sekä muusikoita. Alakoululta saat käyttöösi salin joka mukautuu monipuolisesti taidetyöskentelyyn. Alakoululla sijaitsee myös ammattitasoinen äänitysstudio. Yläkoululta sinulle löytyy oma huone yöpymiseen ja omaan oleiluun. Kotasauna on maailman paras ja grillikodassa on rauhoittavaa taikaa.


Sijainti on hyvin syrjäinen ja lähimmät palvelut löytyy Suodenniemen kylästä 14km päästä. Paikanpäälle ei kulje julkista liikennettä, vain kauppa-auto pysähtyy viereen perjantaisin. Tarvittaessa kyytejä järjestetään mm. Tampereelta, Mouhijärveltä, Ikaalisista, Hämeenkyröstä, Häijäästä, Kankaanpäästä ja Karkusta.
SäVärissä asuu vakituisesti neljä taiteilijaa. SäVärissä työskentelee pitkin vuotta useita taiteilijoita sekä ryhmiä myös lyhytkestoisissa residensseissä.

Hinnat: vrk 25€, viikko 175€, kuukausi 500€. Sis.alv.24%
SäVärin yhteistiedot:
Hako-Ojantie 25, Sastamala 38510
Instagram: @taideresidenssi_savari
Puh. 041 5116853


Art Residency SäVäri