Esiintyjät


Teatteri Metamorfoosi

Helena Leminen/ Grace von Virtanen 

Helena Leminen on moneen suuntaan kurottava teatteriopettaja, musiikkipedagogi ja klovni. Leminen on teatteriopettaja (TeM), sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja musiikkipedagogi (AMK). Lisäksi hän on opiskellut klovneriaa, naamioteatteria ja naamionrakennusta Helikos-teatterikoulussa Firenzessä Giovanni Fusetin johdolla. Teatteri Metamorfoosissa Leminen esiintyy, opettaa ja toimii Klovnikuoron musiikillisena johtajana. Grace Von Virtanen laulaa korkealta ja kovaa, sekä soittaa virtuoosimaisesti mitä vain käsiinsä saa, esim. kanteletta, selloa ja pianoa.

Iika Hartikainen / Ilmi Iika 

Hartikainen on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (Amk) 2013. Teatteri Metamorfoosissa Hartikainen esiintyy monipuolisesti fyysisen teatterin eri tyylilajeissa. Muusikkouttaan hän pääsee toteuttamaan klovnikokoonpanojen lisäksi mm. laulajana Mutka yhtyeessä. Ilmi-klovnilla nähtyjä instrumenttejä ovat olleet mm. kitara, ukulele, shrutibox, kazoo ja yksikielinen pahvilaatikko-basso.

Soile Mäkelä/ Halla Kalma 

Soile Mäkelä on fyysiseen teatteriin erikoistunut taiteilija, teatteriopettaja (TeM) ja Teatteri Metamorfoosin perustajajäsen. Soilen klovni Halla Kalma on melankolinen synkistelijä ja aina valmiina vierittämään kyyneleen. Varsinaisena multi-instrumentalistina tunnettu Halla Kalma hyödyntää rytmimunanomaisesti rahisevaa uurnapurkkia.


Hanna Terävä

Olen klovni, sirkustaiteilija, sirkusopettaja ja tanssija ja valmistunut tanssijaksi Danshögskolanista Tukholmasta vuonna 2001 ja klovnerian maisteriksi Tukholman Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Työskentelen monipuolisesti teatteri-klovnerian saralla sekä aikuisille että lapsille suunnatuissa kokonaisuuksissa teatterinäyttämöllä ja sen ulkopuolellakin.

Olen työskennellyt ammattitaiteilijana vuodesta 2002 alkaen mm. Tanssiteatteri Hurjaruuthin mainetta niittäneissä talvisirkuksissa, Klovnit ilman rajoja ry:n riveissä hädänalaisten lasten ilona (vuodesta 2009 alkaen), freelance-taiteilijana valmistaen kokoillan teoksia. 

Teen työtäni fyysisen teatterin välineistöllä: keholla ja mielikuvilla. Esitykseni soveltuvat kaikille vauvasta vaariin.

Tapani Varis

Tapani Varis on muusikko ja multi-instrumentalisti, soittiminaan kielisoittimia ja puhaltimia. Sävellyksiä on syntynyt sirkus- ja teatteriesityksiin sekä erilaisille kevyen musiikin ja kansanmusiikin yhtyeille. Tapani on erikoistunut munniharppuun ja pitkähuiluun opiskellessaan Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Musiikin maisteri 1996.

 Yhteistyö Hanna Terävän kanssa alkoi Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkuksissa, sittemmin duoesitykset Naku 2019 ja Balalaukku 2020 ja musiikin sävellys teokseen Maija ja Suuri Suomalainen kulttuuriteko 2021.


Discoporo

Aleksi Niittyvuopio

Vastaava asioiden heittelijämme Aleksi on valmistunut sirkustaiteen kandidaatiksi Tukholman Dance och Cirkushögskolanista, mitä ennen hän opiskeli Koulutuskeskus Salpauksen Sirkusartistilinjalla. Aleksin juuret ovat vahvasti kietoutuneet Lappiin ja saamelaisuuteen, mutta suurimman osan elämästään hän on kuitenkin viettänyt Tampereella. Aleksi tekee jongleerausta jongleerauksen ehdoilla - hän on herkkä aistimaan, mitä hänen välineensä haluavat tehdä. Omassa tekemisessään Aleksi vaalii minimalistisuutta ja järjestystä.

Tällä hetkellä Aleksi nauttii elämästä sirkuksen parissa Tampereella ja on mukana erinäisissä suomalaisissa nykysirkusproduktioissa jonglöörinä. Empiiristen tutkimusten mukaan Aleksi on ryhmämme jäsenistä muun muassa kovin kurkun syöjä, suurin Hanabin pelaamisen vastustaja, nyökyttelevin Salvatore Ganaccin tykittäjä sekä paras pötköttäjä.

Onni Tulla

Tällainen pitkätukka vastaa teostemme musiikillisesta maailmasta ja ääniteknisestä toteutuksesta. Onni on koulutukseltaan musiikkiteknologi ja soittaa itse muun muassa haitaria, saksofonia, rumpuja ja kaiken maailman kilkattimia. Häntä kiinnostavat erityisesti perinteisten soittimien ja ympäristön äänten elektroninen prosessointi sekä sattuman ja improvisaation rooli musiikissa. Onnin tontti ei rajoitu pelkästään äänimaailman luomiseen vaan hänet nähdään myös lavalla muiden kanssa.

Tällä hetkellä Onni opiskelee medianomiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa samalla kun tekee yrityksensä kautta kaikenlaista ääneen ja videoon liittyvää. Hänen harrastuksiinsa, sikäli kun niitä voi töistä erottaa, lukeutuvat teatteri, steppaus, lautapelien suunnittelu ja vanhojen kämäisten syntetisaattoreiden ja sähköurkujen keräily. Onni nauttii juhlien jälkeisistä päivistä ja Susikoira Roi -vitseistä ja käyttää vielä 2022-luvulla paperista kalenteria.


Dan Harms

Dan Harms "Alone" Kaikuja suurista tarinoista, elokuvallisista tunnelmista sekä maailman kylmästä realismista. Dan Harms & The Tangians debytoi toukokuussa 2022 julkaisemalla "Live At The Closed Funfair Theatre" livesessioalbumin. Dan Harms esittää tätä materiaalia mystisten matkalaukkujen ja samovaarin säestämänä myös yksin "Alone".